køreskole viborg
Facebook køreskole viborg
køreskole viborg isager

Det svære valg

Valget af køreskole er svært for mange. Nogle går målrettet efter en køreskole, fordi deres venner eller familie har gået der. Andre famler i blinde, da de ikke har noget at forholde sig til og ikke rigtigt ved, hvad der foregår i en køreskole.

Alt for mange unge mennesker får sig en rigtig dårlig oplevelse, når de går i gang med at tage kørekort. Som elev ved man ikke, hvad loven foreskriver i forbindelse med at tage kørekort. Det ved mange kørelærere til gengæld godt – med det resultat, at de omgår loven på det groveste.

Mange kørelærer kører ikke de timer eleverne skal køre ifølge loven. Du betaler for noget du aldrig får, og i sidste ende får det stor og måske skæbnesvanger betydning for elevens sikkerhed. Kørelærerens undervisning er i alt for mange tilfælde målrettet efter kun lige at få eleven til at bestå teori- og køreprøven. Kørelærerbranchen er fyldt med brodne kar, som desværre kun har profit som formål.

 

TI GODE RÅD, FØR DU STARTER

– Betal ALDRIG forud! Mange kørelærere lokker eleverne med store prisafslag, hvis du betaler forud – typisk allerede på første teoriaften. Når pengene først er betalt, mister kørelærerne interessen for eleverne.

– Pas meget på med kun at vælge køreskole efter prisen! De billigste køreskoler har typisk mange elever, og det hænger nødvendigvis IKKE sammen med kvalitet. Et højt elevtal giver forstyrrende undervisning og typisk lang ventetid (på op til flere uger) på køretimer. Mange elever lokkes af prisen, hvilket er naturligt, men det kan blive rigtig dyrt i sidste ende. Pris og kvalitet hænger sammen – også i en køreskole.

– Sikr dig, at du som elev får din egen lektionsplan, som loven siger, du skal have! Følg med i lektionsplanen, og tjek, at undervisningen er fortløbende, dvs. at undervisningen kommer i den rækkefølge, som lektionsplanen foreskriver.

– Notér selv ned i din egen lektionsplan! Skriv dato og køretid efter hver undervisning, og det gælder både teori og praksis.

– Skriv ALDRIG under på undervisning, du ikke har modtaget! Det er meget ulovligt. Mange kørelærerne tager let på det med underskrifter, men det er det samme som at udstede falske checks.

– Sikr dig, at du som elev som minimum kommer ud at køre 2 x 45 minutter om ugen! Hvis der går længere tid mellem dine kørsler, glemmer du for meget. Og DU ender med at komme til at betale for flere timer. Hvis kørelæren ikke kan love dig 2 x 45 minutter om ugen, så vælg en anden køreskole.

– Gå efter en kørelærer, som følger dig igennem hele forløbet! Det er vigtigt, at den samme kørelærer underviser dig i al din kørsel – dvs. både på manøvrebane, i køreteknik og på vejen. Jo flere forskellige kørelærere, desto mere forvirrende bliver det for dig – med det resultat, at det tager længere for dig at lære at køre. Du skal med andre ord køre mere og betale for flere timer.

– Stil krav til din kørelærer! Du betaler mange penge for dit kørekort og har krav på af få en god undervisning.

– Hvis din kørelærer råber eller taler nedladende til dig i bilen, så bed ham/hun om at stoppe! Du skal ikke betale 400-500 kr. i timen for at blive skældt ud eller svinet til. Det kan man blive mange andre steder ganske gratis.

– Hvis du ikke føler, du får det, du betaler for, har du til enhver tid ret til at stoppe og vælge en anden kørelærer. Kørelæreren SKAL udlevere dine papirer, hvis du vælger at stoppe.

Har du spørgsmål vedrørende din køreundervisning, er du altid velkommen til at kontakte mig på e-mail. Held og lykke med det svære valg af køreskole – og rigtig god fornøjelse med at tage kørekortet.


  • MC

    FRA 9000,-

  • TRAILER

    FRA 4450,-
  • GENER HVERVELSE

    FRA 2995,-

  • Af Webman.dk